HDMI splitter 1 in 2 ut

Logga in för att se priser och lagerstatus.

QU-12S

Mycket brottande har det varit, och mycket testande. Nu har den här ett nyutvecklat chip som gör att den lirar ihop med Onkyos receivers. Den är inte testad med alla modeller, men med en av de nyaste funkar det utmärkt.


En förstärkt split för att få ut två HDMI-signaler på en gång. Nu kan du som har både väggtv och proj ha båda inkopplade samtidigt. Du slipper att slita på de ömtåliga kontakterna genom att flytta kabeln fram och tillbaka. Givetvis samma kvalitet som på andra produkter från CYP!


HDMI 1.3


Viktig info om splitters och boxar från: Canal Digital, Telia, Tele2, Viasat, bredbandbolaget mm.


Det ställs mycket frågor om denna och CYP///"s andra splitters fungerar med de moderna digitalboxarna från Canal Digital, Telia, Tele2, Viasat, bredbandbolaget mm. Och anledningen att man undrar är att det pratas en massa om HDCP nycklar. Det påstås att dessa boxar endast har en HDCP nyckel och därför kan man inte splitta signalen.


Detta är fel!


Det ligger en viss sanning i att det är HDCP nycklarna som spökar och det är också sant att de flesta billiga kinaproducerade splitters som finns därute inte fungerar.


Denna splitter fungerar i dessa lägen!


Vi har ett stort antal kunder som bekräftar detta och anledningen är att CYP/// har valt att konstruera sina splitters på ett annat sätt. De agerar helt enkelt sista länk i kedjan. Istället för att slussa all handskakning (EDID) vidare så gör den bara en kontroll om bildvisarna är HDCP-kompatibla och klarsignalerar till källan. På så sätt så får du ut bild även med strulande digitalboxar.


En HDMI splitter används för att utöka antalet UTGÅNGAR i en installation, om du vill öka antalet INGÅNGAR skall du istället välja en HDMI Switch!


Tänk också på att all utrustning där du skall låta dina signaler passera påverkar din bildkvalitet, välj HDMI splitter eller HDMI switch med omsorg från en välkänd tillverkare och leverantör för att säkerställa den fina bildkvalitet som HDMI kan erbjuda.


Vi villl klargöra några saker angående HDMI-splitters som stödjer 4K, detta gäller ALLA HDMI-splitters, inte bara de vi säljer!


Den stödjer förvisso 4K-upplösning, men ibland endast i 24 och 30fps. Detta måste man kolla upp!


Om det inte specifikt uttrycks så har de INTE HDCP 2.2 vilket i praktiken innebär att INGA kommersiella källor kommer att kunna skicka 4K material igenom den.


Endast sådant material man producerar själv ifrån en kamera eller en dator (egenskapat material, exempelvis presentationer och animationer).


Vill du läsa mer om HDCP 2.2 och hur det fungerar kan du göra det här:


läs mer: HärOm du vill ha en splitter som är framtidssäker och klarar kommersiellt 4K material så måste du välja en som är tydligt märkt med HDCP 2.2.