Historien om CYP///

Historien om CYP

Cypress Technology eller CYP som de är mer kända som har sedan 1989 producerat högkvalitativa och innovativa periferiprodukter för hemelektronik.

Idag är Cypress erkända världen över för sina produkter och för att vara en föregångare i branschen.

De har idag en stor portfölj med avancerade AV-produkter som används av både proffs och konsumenter världen över.

Alla deras produkter är skapade för att användas i hemma-system, signaldistribution i stora butiker/mässor, videoproduktion, signalförbättring och signalkonvertering samt distribution och växling av signaler. Kort sagt kan man säga att deras målsättning är att alltid kunna erbjuda en produkt för att lösa inkompatibilitet mellan olika AV-system. Sedan starten har CYP legat i framkant med rådande teknologi och dess skiften.

Från analoga produkter i början på 90-talet, PC-multimedia i slutet på 90-talet, digital video i början på 2000-talet och nu HDMI och andra HDTV-lösningar.

CYP har under hela tiden även utvecklat och tillverkat produkter på OEM/ODM basis för många välkända ledande företag inom branschen. Du hittar CYP’s produkter innaför skalet på fler märken än du tror. Allt detta har gjorts samtidigt som man byggt upp sitt eget varumärke utan att störa sina OEM-kunders intressen.

Tack vare deras stora erfarenhet inom AV har de inte bara en stor flexibilitet och snabbhet när det gäller att specialdesigna produkter utan också en kraftfull R&D inom dessa områden, och i synnerhet inom HDMI.

CYP sätter också en stor stolthet i sina produkter och i att kunna erbjuda en väl fungerande och tillförlitlig eftermarknadsservice för sina kunder.

I 20 år har CYP gjort affärer med Lektropacks i England, detta har utvecklats till en Europeisk organisation som kallas för CYPEUROPE. Detta har också lett till nästa steg i utvecklingen av produkterna där man gjort en egen line-up för Europamarknaden.

Detta beror på att Europa skiljer sig från USA och Asien när det gäller tv-system och frekvens. I Europa använder man i stort sett uteslutande 50Hz medan de andra marknaderna i huvudsak använder 60Hz.

Den egna line-upen som är anpassad för Europeiska marknaden marknadsförs i ett unikt utförande och genom en egen distributionsorganisation som håller på att byggas upp, den skall bestå av en eller flera distributörer i varje Europeiskt land, beroende på landets storlek.

Vi är mycket stolta över att vara de som valts ut i Sverige. För att kunna särskilja dessa produkter från de ”vanliga” skall du hålla utkik efter den nya designen av höljet som är svart med den nya CYP///-loggan på toppen.