Start | Villkor | ÅF | Historien om CYP/// | Leverantörer
Logga in | ÅF-ansökan
HDconnect.se
Tel: 0303-237740
Epost: info@hdconnect.se

HDTV i antennkabel

På många ställen finns det ett färdigt antenn-nät draget, men man vill distribuera ut egna HDTV-signaler. Allt från en egen informationskanal till TV-program eller annat material.

 

Då kan man använda sig av en RF-modulator för HDTV.

 

RF-modulatorer är inget nytt, alla tidiga Videoapparater hade en inbyggd RF-modulator, man använde en vanlig antennsladd för att koppla den till tv:n och sökte upp en kanal.

 

Den här tekniken har så klart utvecklats dramatiskt och idag kan man med rätt utrustning tillverka sina egna HD-kanaler och släppa ut dem i det befintliga koax-nätet.

 

Fördelarna är ju stora, på ett kostnadseffektivt sätt kan man distribuera signaler över stora avstånd i en befintlig infrastruktur.

 

Nackdelarna är ju uppenbara, alla signaler som distribueras på detta sätt är beroende av kvaliteten på nätet och alla delar som ingår i det, man kan bli tvungen att byta förstärkare, splitters och även kablar. Dessutom är detta alltid en komprimerad signal. Den komprimeras antingen med mpeg2 eller mpeg4 komprimering för att sedan dekomprimeras av tv:n/boxen.

 

För hemmabruk kan man använda det för att exempelvis sprida sin satellitbox-signal/markbox, IP-box, Mediaspelare till flera tv i ett redan existerande nät.

 

För proffesionellt bruk lämpar det sig mycket bra för skolor, restauranger, hotell, företag mm.