Start | Villkor | ÅF | Historien om CYP/// | Leverantörer
Logga in | ÅF-ansökan
HDconnect.se
Tel: 0303-237740
Epost: info@hdconnect.se

Signalkonverters » RIAA-Förstärkare

RIAA Förstärkare


Eller RIIA som en del felaktigt söker på.

Vill du föra över gamla LP-skivor till något nytt media? Och kanske då till datorn? Och har du provat att koppla skivspelaren till förstärkaren? Och får du inget eller dåligt ljud?

Inte konstigt.

De gamla skivspelarna lämnar en utsignal som är så att säga "komprimerad" på ett speciellt sätt.
Det innebar att man graverade skivorna med en mycket lägre styrka i basen och en högre styrka i diskanten.

Det kallas RIAA-kurva och står för; Record Industry Association of America.

Man beslutade sig nämligen för 1956 att alla skivbolag skulle använda samma kurva vid gravering. Så att alla kunde använda samma "avkodare" för att få ett bra resultat.

Dessutom lämnar en pickup en väldigt låg signal som gör att man måste för-förstärka den för att kunna koppla den till en annan förstärkare.

Därför finns då RIAA-förstärkaren.

Benämning
 
En mycket bra Riaa förstärkare från den mest välkända tillverkaren skulle jag nog påstå.Har bl.a omskrivits i PC World i en artikel som handlade om att rippa sina skivor.Ingångar: 1 st Phono MMIngångskänslighet: 3,0mV/1kHzDistortion: 85dBAÖverstyrningsreserv: >20dBUt...
 
En Riaa förstärkare med inbyggd mikrofonförstärkare för den som behöver det.Inte riktigt lika vass som TC-750 i Riaa delen, men nästan.Ingång impedans: 47kohm/Phono, 600ohm/Mikrofon Ingångskänslighet: 3mV/Phono, 0,3mV/Mikrofon Förstärkning: 40dB både Phono/Mikro...